آداب غذا خوردن در اسلام (5)

ساخت وبلاگ


<a href='http://avayesalamati1o.niloblog.com/p/1/'>آداب</a> غذا خوردن در اسلام (5)


در آداب غذا خوردن در اسلام (4) به مواردی که باید در هنگام غذا خوردن رعایت کرد، اشاره شد. در این مطلب به نکاتی که بعد از خوردن غذا توصیه شده و بیشتر نشانه شکرگزاری و قدردانی از نعمت‌های خداوند می‌باشد، اشاره می‌شود:

پاک کردن ظرف غذا

در روایات به درود فرستادن فرشتگان، زیاد شدن روزی و ثواب صدقه دادن برای کسی که طرف غذایش را پاک می‌کند اشاره شده است.

لیسیدن انگشتان

این عمل نشان دهنده تواضع و بندگی انسان در پیشگاه خداوند، شکرگزاری و توصیه به رعایت مسائل بهداشتی پیش از غذا خوردن مانند شستن دست‌ها می‌باشد.
البته انجام این‌گونه اعمال مستحب، الزامی ندارد و می‌تواند در زمان یا مکان‌های مختلف مورد تجدید نظر قرار گیرد.

شکرگزاری

وظیفه هر بنده قدردان این است که شکر نعمت‌های خداوند را به‌جای آورده و هنگام خوردن روزی، سپاس گزار او باشد. البته شکرگزاری تنها به‌معنای تسبیح و تقدیس زبانی نیست، بلکه با انجام اعمالی هم‌چون پرهیز از اسراف، خوردن غذا به‌طور کامل و خوردن غذاهای بر زمین ریخته شده در صورت تمیز بودن محیط می‌توان شکرگزار خداوند بود.

یادآوری گرسنگان

به‌یاد آوردن گرسنگان به‌هنگام غذا خوردن آثاری به دنبال دارد؛ مانند دعا برای رفع گرسنگی آن‌ها، سیر کردن گرسنگان، پرهیز از انواع اسراف مانند پرخوری و دور ریختن غذاهای اضافی.

خوردن غذاهای بر زمین ریخته شده

زیاد شدن روزی، دوری از فقر و تنگدستی، شفای برخی از امراض از آثار خوردن غذاهای بر زمین ریخته شده در روایات معصومین می‌باشد.


خلال کردن دندان

خلال کردن دندان

خلال کردن دندان علاوه بر تامین بهداشت و پاکیزگی دهان، مانع متصاعد شدن بوی بد از آن می‌شود. 
پیامبر اکرم می‎‌فرمایند: آثار غذا را با خلال دندان پاک کنید؛ زیرا این کار موجب سلامت دندان‌های نیش است و روزی را زیاد می‌کند.

جارو کردن اطراف سفره

در متون دینی سفارش زیادی به رعایت نظافت و پاکیزگی شده است. جارو کردن خانه پس از برچیدن سفره نیز یکی از همین آداب می‌باشد؛ زیرا مانع تجمع حشرات و میکروب‌ها در خانه می‌شود.

شستشوی دست‌ها

امام علی می‌فرمایند: برکت غذا در شستن دست‌ها قبل و بعد از خوردن غذاست. شیطان به بوی چربی بسیار علاقه دارد. پس هرگاه کسی از شما خواست به رختخواب رود، حتما دست‌هایش را از بوی چربی بشوید.

مسح صورت با رطوبت دست

در روایات شستن دست وکشیدن بر صورت بعد از شستن آن‌ها، سبب از بین رفتن لک‌های صورت و زیاد شدن روزی می‌شود.

دراز کشیدن به پشت

امام رضا علیه السلام فرمود: هرگاه چیزی خوردی، بر پشت دراز بکش و پای راستت را روی پای چپ بگذار. 
البته این کار با خوابیدن بعد از صرف غذا که موجب قساوت قلب می‌شود، تفاوت دارد.


شستشوی ظرف‌ها بعد از غذا خوردن

شستشوی ظرف‌ها

امام صادق علیه السلام فرمود: شستن ظرف‌ها و جارو کردن اطراف خانه، روزی را زیاد می‌کند.

منبع: حدیث تندرستی

آوای سلامتی...
ما را در سایت آوای سلامتی دنبال می کنید

برچسب : آداب غذا خوردن,آداب غذا خوردن رسمی,آداب غذا خوردن در,اداب غذا خوردن در رستوران,اداب غذا خوردن در دین,آداب غذا خوردن در ایران باستان,آداب غذا خوردن در انگلیس,اداب غذا خوردن از نظر,آداب غذا خوردن در کشورهای مختلف,آداب غذا خوردن اسلامی, نویسنده : avayesalamati1o بازدید : 162 تاريخ : سه شنبه 23 شهريور 1395 ساعت: 5:41