مشکلی به نام بی خوابی (2)

ساخت وبلاگ



<a href='http://avayesalamati1o.niloblog.com/p/11/'>مشکلی</a> به نام بی خوابی (2)


ساعت از 4 صبح گذشته است و شما از خوابیدن ناامید شده اید، وسوسه می شوید که به سراغ داروهای داخل کابینت رفته و داروی خواب آوری پیدا کنید تا بتوانید حداقل چند ساعتی را بخوابید. اگر شما به ندرت دچار بی خوابی می شوید شاید استفاده از داروهای خواب آور کمکتان کند و راه حل مشکلاتان باشد ولی اگر در هفته چند بار دچار بی خوابیمی شوید استفاده از داروهای خواب آور نه تنها کمکتان نمی کند بلکه بدنتان به این داروها وابسته می شود و دیگر واکنشی نسبت به آنها نشان نمی دهد. معمولا داروهای خواب آور عوارضی نظیر سردرد، سرگیجه، یبوست، خشکی دهان، خواب آلودگی در روز بعد، عدم تمرکز را به همراه دارند. برای پیشگیری از عوارض داروهای خواب آور بهتر است به سراغ گیاهان دارویی و مکمل های غذایی برای خوابی راحت برویم. به مطلب زیر توجه کنید:

1- برای خوابی راحت از مواد غذایی غنی از اسید آمینه تریپتوفان استفاده کنید:


نوشیدن شیر و خواب راحت

حتما شنیده اید که می گویند نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب باعث یک خواب آرام می شود. آیا تا به حال به علت این موضوع فکر کرده اید. لبنیات حاوی اسید آمینه ای به نام "تریپتوفان" هستند که این اسید آمینه در بدن ما پیش ساز ناقل عصبی به نام "سروتونین" است که به القای خواب در بدن کمک می نماید. سایر منابع غذایی حاوی این نوع اسید آمینه عبارتند از : انواع مغزها، عسل، موز و تخم مرغ.

2- برای خوابی راحت گیاه سنبل الطیب را فراموش نکنید


اثر سنبل الطیب در درمان بی خوابی

گیاه سنبل الطیب از دیرباز به گیاه محرک خواب و کاهش استرس معروف بوده است. مکانیسم اثر خواب آوری این گیاه به صورت کامل شناخته نشده است و به مطالعات بیشتری نیاز دارد. برخلاف داروهای خواب آور عصاره سنبل الطیب در فرد مصرف کننده هیچ گونه وابستگی ایجاد نمی کند. عوارض جانبی گزارش شده از مصرف این گیاه سردرد و تحریک پذیری است.

3- هورمون ملاتونین و خوابی راحت


نقش ملاتونین در درمان بی خوابی

ملاتونین نوعی هورمون است که از غده هیپوفیز ترشح می شود و در تنظیم ریتم شبانه روزی بدن موثر است. در هنگام خواب مقدار این هورمون بالا می رود. مطالعات نشان می دهند ملاتونین زمان به خواب رفتن را کاهش می دهد و خواب آلودگی و مدت خواب را افزایش می دهد. 
مکمل های حاوی ملاتونین در بازار موجود می باشد. عوارض جانبی خاصی از مصرف کوتاه مدت (سه ماه و یا کمتر) این مکمل گزارش نشده است. در برخی از افراد می تواند منجر به بی حسی و افسردگی شود. معمولا مصرف هورمون ملاتونین با دوز 1 –3 میلی گرم در بهبود خواب موثر است.

4- مصرف بابونه و خوابی راحت


درمان بی خوابی با بابونه

یکی از گیاهان معروف برای درمان بی خوابی و افزایش کیفیت خواب، گیاه بابونه است که قرن ها مورد استفاده مردم قرار می گرفت. این گیاه معروف علاوه بر خاصیت خواب آوری، اثر ضدالتهابی و ضد میکروبی نیز دارد. آلمانی ها این گیاه را دم کرده و چای آن را آماده می کنند و از آن استفاده می کنند. این گیاه به شل شدن عضلات بدن و احساس خواب آلودگی کمک می نماید.

5- گیاه کاوا کاوا و خوابی راحت

یکی از گیاهان معروف برای درمان اضطراب و بی خوابی گیاه کاوا کاوا (فلفل استرالیایی) است. ولی استفاده از این گیاه عوارض جانبی زیادی دارد. در اروپا بیش از 20 مورد اختلالاتی نظیر سیروز، نارسایی کبد براثر مصرف زیاد این گیاه گزارش شده است.

6- مصرف مکمل های حاوی 5 هیدروکسی تریپتوفان ((5-HTP و خوابی راحت


اثر تریپتوفان در درمان بی خوابی

یکی از مشتقات اسید آمینه تریتوفان، 5 هیدروکسی تریپتوفان ((5-HTP است که باعث افزایش سطح انتقال دهنده عصبی سروتونین می شود همچنین این ماده شیمیایی در مسیر ساخت هورمون ملاتونین نیز کاربرد دارد و به تولید این ماده در بدن کمک می نماید. این ماده به بهبود کیفیت و مدت زمان خواب کمک می نماید و جهت رفع خستگی و کلافگی روزانه به کار می رود و در بهبود افسردگی نیز نقش موثری دارد. 
با توجه به گیاهان و مکمل های غذایی معرفی شده برای درمان بی خوابی و افزایش کیفیت خواب، همواره این نکته را مدنظر داشته باشیم که استفاده بی رویه و زیاد از این گیاهان و مکمل ها نیز می تواند عوارض جانبی را به همراه داشته باشد و با سایر داروهای مصرفی تداخل ایجاد نماید.

منبع : http://www.webmd.com

 

آوای سلامتی...
ما را در سایت آوای سلامتی دنبال می کنید

برچسب : مشکلی به نام اعتیاد, نویسنده : avayesalamati1o بازدید : 127 تاريخ : چهارشنبه 7 مهر 1395 ساعت: 22:32